Binnenkort in Nederland: 4D films in de bioscoop

Binnenkort in Nederland: 4D films in de bioscoop Enkele maanden geleden heeft Pathe aangekondigd dat ze één van hun bioscoopzalen gaan ombouwen tot een zogenaamde 4D-bioscoop. Het is nog niet duidelijk welke bioscoopzaal in Nederland omgebouwd gaat worden, maar wij zijn in ieder geval erg enthousiast!

Wat is 4D en wat kun je ervan verwachten?

Pathe is een samenwerking aangegaan met het Zuid-Koreaanse bedrijf CJ 4DPLEX dat 4D technologie kan realiseren. De 4D belevenis houdt in dat je zintuigen geprikkelt worden. Je vraagt je nu vast af hoe een bioscoop je zintuigen kan prikkelen? Hieronder enkele voorbeelden:
  • Door de bioscoopstoelen mee te bewegen bij een actiefilm

  • Gebruik te maken van geuren als de personages in een restaurant zijn

  • Je voelt waterdruppels en ziet onweersflitsen als het slecht weer is in de film

  • Je voelt wind als je in een raceauto zit à la The Fast and the Furious

Komt het je bekend voor?

4D technologie wordt al langer gebruikt in bepaalde landen en ook in attractieparken!
De Efteling heeft zijn eigen Pandadroom, een 3D film met special effects zoals waterdruppels en wind die je tijdens de film voelt.
 


Omdat dit nogal tot de verbeelding spreekt hebben we een aantal video’s voor je opgezocht. Enkele landen hebben al bioscopen van het bedrijf 4DX en zijn dus al bekend met de 4D technologie. Hieronder zie je hoe 4D werkt:
 
Dit is een 4D behind the scenes video. Wij vonden het heel leuk om te zien hoe er met geuren wordt gewerkt! Er zijn onder andere geuren van koffie, framboos en verbrand rubber. Ook testen de presentatoren de 4D bioscoopzaal.Een korte video met animatie die laat zien hoe de stoelen zullen gaan bewegen:Wat vinden jullie van 4D technologie?

Vinden jullie het een aanvulling op het huidige film kijken of een overdreven stap? Wij vinden het een hele leuke toevoeging op het film kijken. Het is iets dat je thuis voor de tv niet kan realiseren en het geeft het gevoel alsof je in een soort attractie bent. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!
    20-09-2017 10:29     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.