Hoe Harry Potter je door het nieuwe schooljaar helpt!

Hoe Harry Potter je door het nieuwe schooljaar helpt!

Het is bijna zover. Voor de meeste van ons komt de zomervakantie ten einde en het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Kijk je er nou niet bepaald naar uit om weer urenlang huiswerk te maken en elke dag naar school te gaan? Met de hulp van Harry Potter hou je het vol! Wij hebben uitgezocht hoe Harry Potter jou door het nieuwe schooljaar kan helpen, zodat je snel weer van je welverdiende vakantie kan genieten.
 
1. Start de dag goed door een stevig ontbijt te nemen
Zie je het al voor je dat Harry zonder een stevig ontbijt aan de Zwerkbal wedstrijd zou beginnen en de Gouden Snaai door zijn vingers liet glippen? Door goed te ontbijten kan je tijdens de lessen Kruidenkunde en Verweer tegen de Zwarte Kunsten goed opletten!
2. Volg je instinct
Ik denk dat we het er allemaal mee eens zijn dat Harry en Ron de eerste jaren op Zweinstein volop hun instincten hebben gevolgd. Of het nou ging om het vinden van de Steen der Wijzen of de spinnenfobie van Ron; als iets je niet zint op school, doe dan wat je onderbuikgevoel zegt!
3. Het leven is belangrijker dan huiswerk
Als we Hermelien moeten geloven is huiswerk het allerbelangrijkste in het leven. Maar wat is het leven waard als je er niet van kan genieten? Natuurlijk is het belangrijk om je huiswerk te maken, maar vergeet vooral niet te genieten van je schoolperiode net zoals Harry en Ron! 4. Wordt vrienden met de leraar
Waar zou Harry nu zijn zonder de hulp van zijn professoren? Als hoofd van Zweinstein heeft Perkamentus Harry geholpen door de moeilijke periodes in zijn leven en samen uren doorgebracht om Voldemort te kunnen verslaan. Nog zo’n mooi voorbeeld: in zijn derde jaar van Zweinstein heeft Remus Lupos Harry geholpen om over zijn angsten heen te komen door met hem te oefenen Dementors te verslaan. Expecto Patronum!
5. Wees jezelf en laat niet met je dollen!
Oke, de laatste tip heeft niet echt betrekking op Harry zelf. Toch vinden we het belangrijk om het te benoemen: wees vooral jezelf! Dit gaat natuurlijk over Loena Leeflang. Andere leerlingen op Zweinstein noemde haar wel eens ‘’Lijpo Leeflang’’. Loena is nogal eigenaardig, een tikkeltje raar en zit nogal eens met haar hoofd in de wolken. Loena trekt zich niks aan van wat andere mensen van haar denken en doet lekker haar eigen ding. Dit maakt haar zo’n geliefd personage. Bovendien is ze een trouwe vriendin van Harry Potter, hij kon met haar praten over de Terzielers die ze allebei zagen. Kortom, het maakt niet uit hoe je je kleed of hoe ‘raar’ andere mensen je vinden. Het belangrijkste is dat je lekker jezelf bent en altijd klaar staat voor de trouwe vrienden om je heen! 
 

    19-08-2017 16:56     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 loli -  23-09-2023

wow #harrylovesluna