Funko Pops binnen of buiten de box verzamelen? De voordelen op een rijtje

 Funko Pops, wie kent ze niet? Het zijn de leukste figuren van je favoriete films, artiesten en games (check ons assortiment hier!) Altijd kleurrijk, mooi vormgegeven en ongeveer 10 cm groot (tenzij je een oversized hebt) en daardoor prachtig als je ze uit de box haalt en naast elkaar tentoonstelt. Binnen de Funko Pop community heb je verschillende verzamelaars: de verzamelaars die hun Funko Pops uit de box halen en het vervolgens mooi willen tentoonstellen en je hebt de verzamelaars die hun Funko Pops niet uit de doos halen en het in een zo mooi mogelijke conditie willen bewaren.
Ben je net begonnen met het verzamelen van Funko Pops en twijfel je of je jouw mooie Pops binnen of buiten de box wilt bewaren? We zetten de voordelen van beide even voor je op een rijtje!


 

Funko Pops verzamelen in de box

De belangrijkste reden om je Funko Pops in de box te bewaren en ze in zo een mooi mogelijke conditie te houden (mint condition) is omdat de waarde naar verloop van tijd stijgt. Op de website poppriceguide.com kan je de exacte waarde van je geliefde Funko Pops bekijken. Je zult merken dat de waarde naar verloop van tijd zal stijgen of dalen. Waar ligt dit aan? Funko brengt soms exclusieve, limited edition Funko Pops uit. Daarnaast worden er Pops uit de productie gehaald en zijn chases ook meer waard. Soms daalt de waarde van je Funko Pop. Dit komt doordat er dan toch meer van een bepaalde Pop geproduceerd wordt waardoor het een minder schaars product wordt.

Funko Pops kan je dus zien als een investering en hierbij is het dus belangrijk dat de Pop in een perfecte staat is.Een voorbeeld: de Limited Funko Pop van Occamy uit Fantastic Beasts (die bij Filmspullen te koop was) is op poppriceguide al $46 waard, ongeveer een half jaar na zijn release. Op Ebay zie je dat een mint condition Occamy voor $60-70 dollar verkocht wordt, met uitschieters naar $120. Een advertentie met een minor box damage (een kleine beschadiging) is al een stuk minder waard, namelijk $40.


Een andere voordeel bij het bewaren van je Funko Pops in box: ze zijn makkelijker af te stoffen!
Funko Pops verzamelen buiten de box


Funko Pops zijn prachtig ontworpen figuren en daar wil je optimaal van kunnen genieten. Ze maken je huis en interieur zoveel leuker en vrolijker, waardoor veel mensen er toch voor kiezen om hun Funko Pops uit het doosje te halen en ze mooi te displayen. De Funko Pops zijn veel beter te zien als je ze uit de box haalt, want dan pas zie je de mooie details. Op het internet zijn veel ideeën te vinden om je Funko Pops neer te zetten. Iedereen heeft wel een eigen voorkeur wat betreft de inrichting van hun huis, en zo is het ook met de Pops. Sommigen willen het in een vitrinekast bewaren, en anderen weer op een wandplank.Een andere reden om je Funko Pops buiten de box te bewaren, is omdat het veel minder ruimte inneemt! Tenzij je een enorme ruimte hebt voor je Pops, ga je op een gegeven moment merken dat het verzamelen in de box wel erg veel ruimte inneemt. Hoe los je dat op? Door ze uit de box te bewaren ;)
Enjoy it!

Iedereen heeft zijn persoonlijke voorkeur wat betreft het displayen van je Funko Pops. We hopen dat je na het lezen van dit artikel erover uit bent hoe je jouw Pops wilt tentoonstellen. Of het nou in of uit de box is, het belangrijkste is dat je geniet van je collectie en er trots op bent !

Volg ons!

Ben je een echte Funko Pop! verzamelaar of sta je aan het begin van je collectie? Bij ons kan je terecht voor al jouw Funko Pops! We krijgen wekelijks nieuwe Funko's binnen en maken dat altijd bekend via onze social media pagina's. Volg ons op Facebook en Instagram! 

    21-12-2017 17:35     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Marijke -  18-09-2020

Ik wil wel eens weten waar je dat rondwandrek kunt vinden. vind die bangelijk