Harry Potter and the Cursed Child in Londen verslag (geen spoilers!) In de week van 16 oktober was het Filmspullen team in Londen. Waarom? Omdat we tickets hadden voor het meest geweldige theaterstuk ooit: Harry Potter and the Cursed Child! Wil jij weten hoe we aan deze tickets zijn gekomen, hoe we het hebben ervaren en waarom jij er ook heen moet gaan? Lees dan verder.

Het bestellen van tickets
Het was oktober 2016 en via de website www.harrypottertheplay.com kwamen eenmalig 100.000 tickets beschikbaar voor het komende jaar. We waren zo zenuwachtig! Zou het lukken om tickets te bemachtigen? Toen de verkoop begon werden we meteen in een digitale wachtrij geplaatst met zo’n 180.000 (!) mensen voor ons, want mensen over de hele wereld probeerden kaarten te bemachtigen. We hadden de hoop bijna opgegeven, maar na 10 uur in de digitale wachtrij te hebben gestaan (het was inmiddels 2 uur s’nachts..) veranderde het beeld van de digitale wachtrij in een ticketpagina! We hadden 2 tickets toegewezen gekregen voor 19 en 20 oktober. Zonder te twijfelen hebben we deze tickets meteen aangeschaft. Voor onze 3e-rangs ticket hebben we zo een 70 euro per persoon per dag betaald. De totale kosten van de theatertickets kwamen op 350 euro uit voor 2 personen. Mocht je tickets willen kopen: wees voorbereid op heel lang ‘digitaal’ zitten en houdt je creditcard bij de hand!

Palace Theatre in Londen
Harry Potter and the Cursed Child wordt gespeeld in het Palace Theatre in Londen. Dit is een prachtig theatergebouw gebouwd in 1891. Je komt er heel makkelijk door uit te stappen bij de metrohalte Leicester Square of Tottenham Court Road. Het gebouw stond tijdens ons bezoek helaas in de steigers, waardoor we helaas geen goede foto’s hebben kunnen maken.

De entree van het Palace Theatre.

En dan is het eindelijk zover!
Een uur voor aanvang van Harry Potter and the Cursed Child moet je bij het Palace Theatre zijn. Buiten het theater vormt een rij met bezoekers voor een security check. Je tas wordt grondig gecontroleerd: water of ander drinken werd niet afgepakt en mochten we gewoon meenemen naar binnen. Als je het theater binnenloopt kan je als eerste de unieke Harry Potter and the Cursed Child merchandise bekijken. Als je merchandise wilt bestellen kan dat via een formulier. Je geeft aan wat je wilt kopen en haalt het vervolgens in de pauze of na afloop van het theaterstuk op. 

Daarnaast is het ook mogelijk om wat te drinken te bestellen. Het viel ons wel op dat het alleen mogelijk was om bier, wijn of sterke dranken te bestellen. Je drankje mag trouwens niet mee de zaal in en dient voorafgaand te worden genuttigd! Er zijn niet veel toiletten in het gebouw, dus we raden je aan om voorafgaand het theaterstuk te gaan en niet in de pauze vanwege de lange rij.

Binnen in de zaal wordt je naar je plek gewezen. De zaal vult al spoedig en zodra het echt gaan beginnen hoor je eerst een aantal keer een ouderwetse bel rinkelen. Dit is een traditie en betekent dat het stuk binnen enkele minuten zal beginnen en iedereen op zijn plek moet gaan zitten. De lampen gaan uit en het begint…..


De zaal vanaf de 3e-rang gezien.

Conclusie (geen spoilers)
Wij hebben zo ontzettend genoten van Harry Potter and the Cursed Child. Er gebeuren dingen die je nooit had gedacht mee te maken! Het is werkelijk een magisch stuk en soms zaten we met een open mond ernaar te kijken. Er is zoveel aandacht besteed aan details, kostuums en props. De acteurs en actrices waren voortreffelijk en goed te verstaan als je de Engelse taal redelijk beheerst. Wij hadden een 3e-rangs ticket en hadden duidelijk zicht op het podium. Bij een 2e of 1e-rangs ticket heb je natuurlijk nog beter zicht, maar dan zijn de prijzen ook hoger. Mocht je nog twijfelen of je Harry Potter and the Cursed Child wilt bezoeken: doe het. Het is het geld en moeite absoluut waard!


 
    08-11-2017 14:45     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.