Waarom houden we zo van de Minions?

Waarom houden we zo van de Minions? Iedereen kent ze wel, de gele wezentjes uit Despicable Me. Sinds de eerste Despicable Me film uitkwam in 2010 zijn ze erg geliefd. In 2015 kregen de Minions zelfs hun eigen film, die heel toepasselijk ook Minions heette waarin we zagen hoe de Minions zijn ontstaan en welke avonturen ze hebben beleefd voordat ze bij Gru terecht kwamen. Op zaterdag 24 juni komt Despicable Me 3 uit en zijn de Minions weer van de partij! We hebben 4 redenen op een rijtje gezet waarom we toch zo gek zijn op de Minions en Despicable Me films:

Geen enkele Minion is hetzelfde 

Toen Despicable Me 2 uitkwam werd bekend gemaakt dat er maar liefst 10,400 Minions bestaan. Iedere Minion heeft een andere lengte, vorm, verschillend aantal ogen, kleding en kapsel. Enkele bekende Minions zijn Dave, Stuart en Bob. Wat alle 10,400 Minions natuurlijk wel gemeen hebben met elkaar is hun gele kleur ;)


 

Zowel leuk voor kinderen als volwassenen 

Bij animatiefilms denken veel mensen meteen dat deze bestemd zijn voor kinderen. Niets is minder waar. De Despicable Me films zijn bij uitstek gemaakt voor het hele gezin. Er zitten grappen in voor kinderen en ook grappen die enkel door volwassenen zijn bedoeld. In de eerste Despicable Me film gaat Gru naar de ‘Bank of Evil: formerly Lehman Brothers’ om geld te lenen, dit is een knipoog naar de financiële crisis van 2008 waarin Lehman Brothers failliet ging.  
 

Ze spreken verschillende talen 

Niemand verstaat helemaal wat de Minions zeggen en toch is het te begrijpen wat ze bedoelen. Hun taal wordt Minionese genoemd en het is een mix van gebrabbel en vreemde talen door elkaar gemixt zoals Spaans, Frans, Italiaans en Filipijns. De Minions hebben een voorliefde voor bananen en die worden simpelweg aangeduid met ‘’Ba-na-na’’.
 

Geweldige muziek 

Sinds de eerste Despicable Me film uitkwam is Pharrell Williams eraan verbonden. Hij heeft meerdere nummers gemaakt voor de films maar de bekendste is toch wel het nummer ‘Happy’. ‘Happy’ was de grootste hit van 2014 en in de muziekvideo van het nummer is Steve Carell ook te zien, die Gru speelt in de films. Ook voor de derde film heeft Pharrell een nummer gemaakt, of het net zo’n grote hit wordt als Happy gaan we zien!
 

Vanaf 24 juni draait Despicable Me 3 in de bioscoop! Op zoek naar leuke Minions merchandise? Je vindt het hier


 
    25-07-2017 18:36     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.