De magie achter Hermelien's Tijdverdrijver

"I mark the hours, every one, Nor have I yet outrun the Sun. My use and value, unto you, Are gauged by what you have to do."

Komen de woorden je bekend voor? Het is de inscriptie op de Tijdverdrijver (Time turner) ketting van Hermelien Griffel uit Harry Potter. In deze blog vertellen we je wat meer over de magische Tijdverdrijver ketting van Hermelien.

Hoe komt Hermelien aan de Tijdverdrijver?

In 1993 krijgt Hermelien de Tijdverdrijver van Professor Anderling, tijdens het derde boek: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Hermelien had het druk met alle verschillende vakken die ze volgt in haar derde jaar. Ze kreeg de Tijdverdrijver zodat ze terug in de tijd kan gaan, en vakken die tegelijkertijd worden gegeven alsnog kan volgen. Hermelien had speciale toestemming nodig van het Britse Ministerie van Toverkunst voor het gebruik van de Tijdverdrijver, en deze kreeg ze ook omdat zulke goede cijfers haalde op Hogwarts.

Professor Anderling liet Hermelien beloven dat ze aan niemand vertelt dat ze terug in de tijd kan reizen, zelfs niet aan Ron of Harry. Kan je je de scene nog herinneren in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, waar Harry en Ron in de Waarzeggerij les zitten? ‘Opeens’ verschijnt Hermelien naast Ron, en Ron vraagt zich af hoe ze daar opeens is gekomen. Vanwege haar belofte aan Professor Anderling komen Harry en Ron pas aan het einde van het derde schooljaar erachter dat Hermelien een Tijdverdrijver heeft. Dit omdat Hermelien en Harry samen Buckbeak en Sirius Zwarts gaan redden.De werking van de Tijdverdrijver

Hoe vaker je een Tijdverdrijver ronddraait, hoe langer je in het verleden blijft. De Tijdverdrijvers die zijn uitgegeven door het Ministerie van Toverkunst hebben echter een spreuk, waardoor je maximaal vijf uur lang terug in het verleden kan. Daarnaast zijn er strikte regels verbonden aan het gebruik van de Tijdverdrijver, er zijn meer dan 100 verschillende wetten en regels aan verbonden!

In 1996 is de gehele voorraad aan Tijdverdrijvers, die aanwezig waren in het Ministerie van Toverkunst, verwoest tijdens de Battle Of The Ministry Of Magic. Dit is de grote strijd die we zagen aan het einde van Harry Potter and the Order of the Phoenix.


Tijdens de strijd op het Ministerie van Toverkunst worden alle Tijdverdrijvers verwoest.

De Tijdverdrijver ketting van Hermelien is misschien wel één van de meest magische voorwerpen in het Harry Potter universum. Wie wilt er nu niet eventjes terug in de tijd reizen?

Je eigen Tijdverdrijver?

Heb je altijd al je eigen Tijdverdrijver ketting willen hebben, net zoals Hermelien? Bij Filmspullen ben je aan het juiste adres. Je vindt bij ons de Tijdverdrijver (Time Turner) ketting die Hermelien draagt in de film, met inscriptie en zandloper (inclusief goud zand).


 Wist je dat er ook een Funko Pop! is van Hermelien mét de Tijdverdrijver ketting om?  Ook deze kan je natuurlijk bij ons vinden!

    31-07-2019 10:48     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Anomiemtje -  31-05-2021

Goede info