Harry Potter Studio Tour in Londen

Afgelopen oktober was Filmspullen in Londen voor een ware Harry Potter-vakantie! We gingen naar Harry Potter and the Cursed Child en natuurlijk kon een bezoek aan de Harry Potter Studio Tour niet ontbreken. In deze blog vertellen wij je wat we ervan vonden, met onze eigen foto’s erbij!

Wat is de Studio Tour?

In de Studio Tour zie je alles over hoe de Harry Potter boeken tot leven zijn gekomen in de films. Het is dan ook echt the Making of Harry Potter. Van outfits tot sets tot de Hogwarts Express, het is allemaal terug te vinden in de Studio Tour.  
De Warner Bros Studio Tour is gevestigd in Leavesden, net buiten Londen. Met de trein duurt het ongeveer 20 minuten om vanuit Londen bij de Studios te komen. Van buiten ziet het er gewoon uit als een enorm gebouw. Voor de ingang staan enkele levensgrote schaakstukken tentoongesteld, bekend uit Harry Potter and the Philosopher’s Stone.
Zodra je het gebouw binnenstapt en in de rij staat om naar binnen te gaan zie je meteen al de eerste film set, en niet zomaar eentje. Het is de bezemkast waar Harry jarenlang heeft doorgebracht toen hij bij de Duffelingen woonde. Het is haast onwerkelijk om te zien hoe klein de bezemkast is waar Harry als jong kind woonde.

Binnen de Studios

Emma Watson, Daniel Radcliffe en Rupert Grint vertellen in een video over de impact die de Harry Potter films hebben gehad op hun leven. Ze vertellen hoe ze 10 jaar van hun leven hebben doorgebracht op de set, er zijn opgegroeid en hun huiswerk maakte. Dat allemaal tussen het filmen door. Na de video begint de Studio Tour dan echt. De deuren van de Great Hall (Grote Hal) openen en daar sta je dan, midden in de Great Hall.

Prachtige sets en leuke foto momenten

De Great Hall is prachtig om te zien. Er zijn ontzettend veel details, van het eten tot de schooloutfits van Harry, Neville, Hermione en zoveel anderen. Aan het hoofd van de Great Hall staan de outfits van de professoren tentoongesteld evenals het zogenaamde Owl Lecturn. Dit is het podium vanwaar Professor Dumbledore de Hogwarts studenten toesprak aan het begin van het schooljaar.


We willen natuurlijk niet alles verklappen, mocht je nog niet naar de Studio Tour zijn geweest. Het is werkelijk prachtig om te zien hoe gedetailleerd de sets zijn.
Wat mij opviel is hoe klein bepaalde sets in werkelijkheid zijn. De Gryffindor slaapkamer leek in de films een stuk groter dan in het echt. Ook hier waren weer aan alle details gedacht. Zo liggen er hutkoffers onder de bedden en is het rechtse bed dus van Harry Potter, aangezien op de hutkoffer onder zijn bed de initialen HP staan.Een andere gave set is de openingsscene uit Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1. De scene speelt zich af in het huis van de familie Malfidus, Malfoy Manor. Voldemort zit aan het hoofd van de tafel met alle Dooddoeners erbij. In de lucht zweeft Charity Burbage, professor aan Hogwarts die Muggle Studies (Dreuzelkunde) gaf. Enkele momenten later wordt ze aangevallen en opgegeten door Nagini. De set is volledig terug te vinden in de Studios, met de enorme slang Nagini die op de tafel zit.

Forbidden Forest

In het volgende deel van de Studios loop je door het Forbidden Forest (Verboden Bos). Dit was een tijdelijke tentoonstelling en vonden we zelf iets minder. Het was erg donker in dit gedeelte (wat natuurlijk logisch is) maar hierdoor was er ook niet veel te zien.
Na het Forbidden Forest is het tijd voor…. Platform 9 3/4e! Hier kan je de beroemde ‘ik ren met mijn Hutkoffer door Platform 9 3/4e’ foto nemen en kan je door de Hogwarts Express lopen.
Kan je je nog de scene herinneren uit Harry Potter and the Philosopher’s Stone waarin Harry al het snoep koopt terwijl ze onderweg zijn naar Hogwarts? Ook dat vind je terug bij dit gedeelte van de Studios. Van Chocolate Frogs tot Smekkies in Alle Smaken, Harry en Ron hadden genoeg te eten tijdens de treinrit!

Butterbeer

Na al deze indrukken is het tijd om even pauze te nemen. De Studios hebben een lunchruimte met een restaurant en veel tafels. En niet te vergeten: je kan Butterbeer kopen! Je kan ervoor kiezen om de Butterbeer in een leuke souvenir beker te kopen of gewoon uit een beker. Ook kan je Butterbeer ijs halen. Aangezien het best koud was, hadden we gekozen voor de Butterbeer en niet het ijs. De Butterbeer was lekker en erg zoet.
(Heb je altijd al Butterbeer willen proeven? Binnenkort is Butterbeer ook gewoon te vinden bij Filmspullen!)Na de lunch is een gedeelte van de Studio Tour buiten. Hier staan onder andere de paarse Night Bus, bekend uit Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Ook 4 Privet Drive, het huis van de Duffelingen staat hier. Je kan het huis binnenlopen en ziet dan de enorme hoeveelheid aan Hogwarts Acceptance Letters die Harry ontving van alle uilen in de eerste film.Diagon Alley (de Wegisweg) is geweldig om doorheen te lopen. Jammer genoeg was het erg druk en hadden we niet de mogelijkheid om van alles mooie foto’s te maken. Weasleys’ Wizard Wheezes (de Tovertweelings Topfopshop van Fred en George Wemel) was geweldig gemaakt evenals Eeylops Owl Emporium (waar Hagrid Harry’s uil Hedwig vandaan haalde).

De laatste set die je tegenkomt is misschien wel het mooist van allemaal: Hogwarts.

We hebben enorm genoten van de Harry Potter Studio Tour. In totaal waren we ruim 7 uur binnen en hebben we rustig de tijd genomen om alles goed te doorlopen, leuke foto’s te maken en alles in ons op te nemen. Ben je weleens naar de Studio Tour geweest en zo ja, wat vond je ervan?

In onze volgende blog geven we 10 tips voor de Studio Tour om het meeste uit je bezoek te halen! Stay tuned.

 

    10-02-2018 16:58     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.